Ibolya
Már lassan elvirágzik az ibolya, azért még lehet szedni, mivel Ő is gyógynövény, finom teát készíthetünk belőle. Felhasználja a virágkonyha is, díszíthetjük vele ételeinket, nagyon szép lesz tőle és még ehető is. A Francia parfümgyártás egyik legdrágább alapanyaga az illatos ibolya olaj. Gyógynövényként a leveleit, virágait, ritkán gyökereit is felhasználják. A virág nyálkaoldó, idegnyugtató, vérnyomáscsökkentő… Tovább »
Citrom
Citrom A citromot elsősorban magas C-vitamin tartalmáról ismerjük és teák, limonádék ízesítésére használjuk. Ezen kívül számos jó tulajdonsága ismert. Tudtad, hogy a citromot már az időszámítás kezdete előtt termesztették a Perzsák? Európába az Arab kereskedők hozták be, de itt csak 800 éve honosodott meg. Gyógyhatásai: Serkenti az emésztést, erősíti a gyomrot gyógyítja és megelőzhető… Tovább »
Burgonya
Burgonya Tudtad, hogy a burgonya ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag növény? Fehérjét, keményítőt tartalmaz, sok magnéziumot, káliumot, nátriumot, kalciumot és szelént tartalmaz. A benne lévő kálium elősegíti a víz és a méreganyagok távozását szervezetünkből. B3, B9 (folsav) –vitaminokat tartalmaz melyek nélkülözhetetlen a vérképzéshez. Cinket is tartalmaz mely a kötőszövetek felépítésében és a hormontermelésben segít…. Tovább »
Káposzta
Tudtad, hogy a káposzta régebben él a Kárpát-medencében, mint mi ? Az egész Földön elterjedt és népszerű. A világon az évente termő zöldségmennyiség több mint 10%-a fejes káposzta. A Káposzta őse az atlanti-óceán és a Földközi-tenger mellékén honos vadkáposzta, amit már az ókorban megszelídítettek. Utána a kolostorok fejlesztettek tökélyre. Azóta a leggyakrabban fogyasztott zöldség, sőt… Tovább »
Immunerősítés
Összeszedtem pár természetes immunerősítőt. Apróbojtorján : Természetes antibiotikum, mely gyulladáscsökkentő hatású, de a bélflóra egyensúlyát nem borítja fel. Fertőtleníti a száj nyálkahártyát, és a torkot és az emésztést is javítja. Elkészítése: 1 csapott evőkanálnyi teát 2,5 dl vízzel leforrázunk és állni hagyjuk 15-20 percig Diólevél: Ugyanilyen jó hatású. A diólevél baktérium, gomba és vírusölő…. Tovább »
A teakészítés szabályai
A teakészítés általános szabályai Györgytea.hu » A teakészítés általános szabályai Vannak általános szabályok, amelyeket ismerni kell a helyes eljáráshoz. A gyógyteákat készíthetjük virágból, levélből, gyökérből, termésből és kéregből. A virágot, levelet, hajtásvéget forrázzuk. Egy adag 3 gramm, egy csapott evőkanálnyi mennyiség, ezt kell leönteni 2,5 dl forrásból levett tiszta vízzel. Utána le kell fedni, majd állni hagyni… Tovább »
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: