Ez a sajtszósz nagyon finom, persze nem ugyan olyan, mint az igazi, de azért úgy gondolom ezzel lehet pótolni.
10 dkg kesudió
csipet só
1 tk almaecet
kevés citromlé
1 kies gerezd fokhagyma lereszelve
A kesudiót beáztatjuk egy éjszakára. Én nem mindig áztatom be mert van amikor csak úgy eszemebejut, hogy sajtos tésztát szeretnék enni, akkor nincs türelmem várni rá egy napot. De beáztatva sokkal lágyabb lesz, áztatás nélkül megmaradnak a darabkái a kesunak a darálás után is.
Másnap leszűrjük és kevés vízzel és a többi hozzávalóval összedaráljuk.
Sajtszósz:
1 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma lereszelve
1 tk élesztőpehely
só, bors
A sajtszószhoz melegítsünk egy ek olívaolajat, tegyünk hozzá egy gerezd reszelt fokhagymát, keverjük hozzá a kesukrémet és egy teáskanál élesztőpelyhet, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk egyet rottyanni és már el is készült a sajtmentes sajtszószunk.
Ezt tésztához, gnocchi-hoz stb. felhasználhatjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: