Ez számomra a tökéletes növényi joghurt, jó az állaga is és az íze is. A férjem nem tejérzékeny de ezt még ő is szívesen megeszi.
1 liter kesutej
60g cognak liszt
1-2 ek méz
1/3 kapszula joghurtkultúra
Elkészítése:
Forró tejbe belekeverem a konyaklisztet, érdemes botmixerrel keverni, hogy ne csomósodjon be, a mézet is hozzákeverem és hagyom hűlni, amíg kb: 42-45 C-os lesz, ha melegebb akkor elpusztul a joghurtkultúra. Majd hozzáadom a joghurtkultúrát, ezt úgy érdemes csinálni, hogy egy kevés vízben vagy tejben elkeverem és így öntöm hozzá a krémes masszához. Előkészítem a joghurtkészítő masinát és megtöltöm a kis üvegeket a krémmel, majd bekapcsolom és 8-10 órán keresztül érlelem. Érdemes este elkészíteni és reggelre kész is lesz.
Ezt a joghurtot salátákhoz is használhatjuk, nagyon finom önteteket készíthetünk belőle.
Gyümölcsjoghurtnak is kiváló, de fagyit is csinálhatunk, pl: banán fagyit
Érdemes beszerezni egy joghurtkészítőt, mert nem drága és bármikor tudunk saját joghurtot készíteni. Én 4 500 Ft-ért vettem az Auchanban.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: