Háztartás angyala

Növényi joghurt készítése 2.

Ez számomra a tökéletes növényi joghurt, jó az állaga is és az íze is. A férjem nem tejérzékeny de ezt még ő is szívesen megeszi.

P1100101Hozzávalók:

1 liter kesutej

60g cognak liszt

1-2 ek méz

1/3 kapszula joghurtkultúra

 

 

Elkészítése:

Forró tejbe belekeverem a konyaklisztet, érdemes botmixerrel keverni, hogy ne csomósodjon be, a mézet is hozzákeverem és hagyom hűlni, amíg kb: 42-45 C-os lesz, ha melegebb akkor elpusztul a joghurtkultúra. Majd hozzáadom a joghurtkultúrát, ezt úgy érdemes csinálni, hogy egy kevés vízben vagy tejben elkeverem és így öntöm hozzá a krémes masszához. Előkészítem a joghurtkészítő masinát és megtöltöm a kis üvegeket a krémmel, majd bekapcsolom és 8-10 órán keresztül érlelem. Érdemes este elkészíteni és reggelre kész is lesz.

Ezt a joghurtot salátákhoz is használhatjuk, nagyon finom önteteket készíthetünk belőle.

Gyümölcsjoghurtnak is kiváló, de fagyit is csinálhatunk, pl: banán fagyit

Érdemes beszerezni egy joghurtkészítőt, mert nem drága és bármikor tudunk saját joghurtot készíteni. Én 4 500 Ft-ért vettem az Auchanban.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!