Ebben a főzelékben nincs rántás, úgyhogy akár fogyókúra vagy cukorbetegség esetén is lehet fogyasztani, persze akkor a krumpli mennyiségére is oda kell figyelni.
Hozzávalók:
2 kicsi fej vagy egy közepes fej kelkáposzta
4-5 db közepes krumpli
víz
só, ételízesítő, őrölt kömény
Elkészítés:
A krumplit megpucolom, kis kockákra vágom és annyi vízben felteszem főni, amennyi éppen ellepi megsózom, közben összevágom a kelkáposztát és krumplihoz dobom, ételízesítővel és őrölt köménnyel ízesítem. 10-15 perc múlva meg is fő, ha kell még hozzá víz, akkor teszek még egy kicsit, ekkor egy tálkába kiveszek egy adag krumplit kis főzővízzel ( nem baj, ha keveredik hozzá egy kis káposzta is) és bormixerrel összeturmixolom. Ezt a pépet hozzákeverem a főzelékhez és besűrítem vele. Mellé kínálhatunk pl: köles fasírtot
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: