Háztartás angyala

Tej és glutén mentes kelkáposzta főzelék

Ebben a főzelékben nincs rántás, úgyhogy akár fogyókúra vagy cukorbetegség esetén is lehet fogyasztani, persze akkor a krumpli mennyiségére is oda kell figyelni.

Hozzávalók:

2 kicsi fej vagy egy közepes fej kelkáposzta

4-5 db közepes krumpli

víz

só, ételízesítő, őrölt kömény

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, kis kockákra vágom és annyi vízben felteszem főni, amennyi éppen ellepi megsózom, közben összevágom a kelkáposztát és krumplihoz dobom, ételízesítővel és őrölt köménnyel ízesítem. 10-15 perc múlva meg is fő, ha kell még hozzá víz, akkor teszek még egy kicsit, ekkor egy tálkába kiveszek egy adag krumplit kis főzővízzel ( nem baj, ha keveredik hozzá egy kis káposzta is) és bormixerrel összeturmixolom. Ezt a pépet hozzákeverem a főzelékhez és besűrítem vele. Mellé kínálhatunk pl: köles fasírtot Kelkáposzta

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!