Burgonya
Tudtad, hogy a burgonya ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag növény?
Fehérjét, keményítőt tartalmaz, sok magnéziumot, káliumot, nátriumot, kalciumot és szelént tartalmaz. A benne lévő kálium elősegíti a víz és a méreganyagok távozását szervezetünkből.
B3, B9 (folsav) –vitaminokat tartalmaz melyek nélkülözhetetlen a vérképzéshez. Cinket is tartalmaz mely a kötőszövetek felépítésében és a hormontermelésben segít.
Gyógyhatásai:
– szellemi frissességet ad fáradékonyság esetén
– segíti a tápanyagszállítást a sejtekhez
– részt vesz a csontok felépítésében
– erősíti az izmokat
– serkenti az izmok és a szív munkáját
– csökkenti a vérnyomást
– szabályozza a test vízháztartását
– aktiválja az egész anyagcserét
– gyermekkorban fokozza a növekedést
– erősíti a kötőszöveteket
– szabályozza az emésztést
Nagyon sokféle recept létezik burgonyából, édes, savanyú, sós változatban. Készülhet belőle köret egytálétel, sütemények, pogácsák, hússal hús nélkül egyaránt felhasználható. Én is fogok párat megosztani.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: