Piskótához:
200g cukor
1 cs vaníliás cukor
2 tk ecet
125 ml napraforgó olaj
250 ml víz
460g liszt
3 tk sütőpor
0,5 tk só
Krémhez:
600g eper (télen fagyasztott)
100g porcukor
2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
500ml víz
250g Vénusz margarin
Elkészítése:
Egy tálban a lisztet, sütőport és a sót keverjük össze. Vegyünk elő egy másik tálat és tegyük bele a cukrot, vaníliás cukrot és az ecetet. A vizet és az olajat folyamatos adagolás mellett robotgéppel keverjük a cukorhoz.
A cukros masszába fokozatosan belekeverjük a lisztes részt. Elég sűrű masszát kapunk.
Bele tesszük egy tortaformába.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd visszatekerjük 180 fokra és 30-40 percig sütjük. Az én sütőmben mindig tovább kell sütni. Szúrópróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
Ha elkészült, kivesszük a formából (könnyen kijön), és kihűtjük.
Míg sül a torta elkészítjük a krémet. A pudingot a vízben megfőzzük, persze növényi tejet is használhatunk hozzá. Amikor sűrűsödik, beletesszük kiolvasztott epret, ez elég sok levet fog ereszteni, majd botmixerrel áttörjük, Én úgy csináltam, hogy maradjanak eper darabok is benne, de teljes krémmé is lehet mixelni. Ezután kihűtjük.
A tortát három részre vágom és megkenem a krémmel. Ebből az adagból még a torta külsejére is jut.
Én tettem rá fondant is. De kis dekorálással szép tud lenni e-nélkül is.