Háztartás angyala

Köles fasírt

Köles fasírt

Köles fasírt

Hozzávalók:

1 csésze köles

3 csésze víz

1 db sárgarépa

2 ek Loprofin tojáspótló (elhagyható)

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

olaj a sütéshez

Elkészítése: A kölest megmosom és egy kis zsiradékon megdinsztelem, majd felöntöm a vízzel és ízesítem, sóval és ételízesítővel, (én saját készítésűt használok), felforralom, majd majd kis lángon kb: 20 percig főzöm. Ha kihűlt a köles, hozzáadom a lereszelt sárgarépát, a az apróra vágott hagymát, fokhagymát, tojáspótlót. Fűszerezem sóval kakukkfűvel és édesköménnyel, de persze más fűszereket is lehet hozzá használni, nálunk ez az ízvilág jön be. Összegyúrom kb: dió nagyságú golyókat készítek belőlük, amiket a tenyeremben kilapítok és a forró olajban pár perc alatt kisütöm. Nagyon jó főzelék feltétként, de salátával is finom, én például tortillába is tettem hús helyett. Megjegyzés: a tojáspótló elhagyható ekkor egy kevés zsiradékot pl: kókuszzsírt tehetünk bele.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!