Hozzávalók:
200g cukor (ennek a mennyiségnek megfelelő édesítő, pl: nyírfacukor)
400g finomliszt
3 teáskanál sütőpor (foszfátmentes)
1 cs vaníliás cukor ( én saját készítésűt használok)
2 teáskanál ecet (alma ecetet tettem bele)
125 ml napraforgó olaj
250 ml víz
60g kakaópor
pici só
Krém:
1 üveg magozott meggybefőtt
2 cs vaníliás pudingpor
10 dkg porcukor
20 dkg tejmentes margarin ( én Vénusz margarint használtam)
Tortabevonó
150g jó minőségű étcsokoládé
5ml ecet
50ml víz
110g porcukor
6g margarin
Egy tálban összekevertem a lisztet, sót és a sütőport. Egy másik tálban a cukrot a vaníliás cukrot az ecetet tettem, majd robotgéppel folyamatos keverés mellett hozzáadagoltam az olajat és a vizet, így egy homogén masszát kaptam. Ehhez a keverék adtam hozzá kanalanként a lisztes keveréket. Elég sűrű tészta lett belőle.
Kiolajozott, lisztezett 26cm-s tortaformába tettem és 180 C-os sütőben 40 percig sütöttem.
Miközben sült a tészta elkészítettem a tölteléket. A meggyet egy szűrőben lecsöpögtettem, ki is csavartam a kezemmel. A pudingot a meggy levével és 2dl vízzel elkészítettem, majd hűlni hagytam. Mikor kihűlt, kikevertem a margarint a porcukorral, (nem biztos, hogy ennyi cukorra lesz szükséged, kóstolni kell a pudingos keveréket. Én a meggybefőttet kevés cukorral szoktam eltenni, így kicsit savanykás, ezért nekem több cukorra volt szükségem.) ezután hozzákevertem a pudingot, miután jól elkeveredett szép rózsaszín lett, belekevertem a meggyet is.
A tortát hűlés után három felé vágtam és megtöltöttem a krémmel. Majd csokimázzal bevontam.
Csokimáz elkészítése:
a cukrot a vízzel és az ecettel felforraltam, amikor elolvadt a cukor lekapcsoltam a tűzhelyet és beletettem az összetört csokit. Miután felolvadt a csoki a margarint is hozzáadtam.
A tortára öntöttem a csokimázat és kész is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: